Jdi na obsah Jdi na menu

Kam na výlet?

HOPSÁRIUM Největší zastřešený zábavní park v jižních Čechách - Hopsárium v Českých Budějovicích se rozkládá na ploše o rozměrech přes 2100 metrů čtverečních. Dovádět zde mohou děti i dospělí například na osm metrů vysoké prolézací věži, skluzavce nebo na maxitrampolínách.

 

FUN SPACE ARENAaréna je speciálně upravená pro účely akční, avšak bezpečné zábavy, kterou si ihned zamilujete vy i vaše děti. V nabídce najdete laser game, únikovou místnost a další doprovodné herní prvky (simulátor závodního vozu, fotbálek, kulečník...) K odpočinku a osvěžení je možné využit příjemné prostředí baru. Laser game a úniková hra (exit room) jsou nejlepší volbou pro všechny, kteří mají chuť vyzkoušet nový způsob volnočasového rozptýlení.

 

JIHOČESKÉ MUZEUM - patří k nejvýznamnějším kulturním institucím na jihu Čech. Kromě stálých expozic přírody, pravěku a středověku, pořádá každoročně řadu krátkodobých tematických výstav, uskutečňuje přednášky a další kulturně vzdělávací programy a poskytuje odborné služby.

 

VRBENSKÉ RYBNÍKYV dohledu českobudějovických sídlišť Vltava a Máj je přírodovědný unikát. Soustava čtyř rybníků, kde vědci zaznamenali 193 druhů ptáků, z toho více než 80 jich tu hnízdí, přírodní rezervace Vrbenské rybníky.

 

JIHOČESKÉ MOTOCYKLOVÉ MUSEUM - Unikátní museum, ve kterém najdete bezmála stovku historických motocyklů, kol, modelů letadel a hraček je jednou z největších veřejnosti přístupných sbírek jednostopých vozidel v republice. Pro malé návštěvníky jsou zde vystavena dětská vozítka, koloběžky a hračky.

 

 PLAVECKÝ STADIONPlavecký areál v Českých Budějovicích se skládá z plaveckého stadionu - 50 m bazénu a venkovní plovárny. V kryté části je možno nalézt skokanskou věž, páru a restauraci. V části letní plovárny je k dispozici odpočinková travnatá plocha, plavecký i dětský bazén, atrakce včetně skluzavky.

 

PIVOVAR KNĚŽÍNEK Pivovar je součástí komplexu rekreačního a kongresového centra Nové Dvory. Tradičním způsobem vyrábí světlý a polotmavý ležák i tmavý a polotmavý speciál.

 

BUDVARV Českých Budějovicích můžete obdivovat tradiční výrobu chmelového moku pivovarníky, kteří již více než 700 let připravují pivo podle originální receptury za použití nejkvalitnějších domácích surovin.

 

STEZKA Z ČESKÝCH BUDĚJOVIC NA HLUBOKOU NAD VLTAVOUCyklostezka na levém břehu Vltavy z Českých Budějovic přes Karlův hrádek do Hluboké a Purkarce je jedna z nejoblíbenějších v jižních Čechách. Více než 20 km dlouhá trasa je asfaltová a vedená, krátkého úseku přes obec Bavorovice, mimo silniční komunikace.